Hoe verminder ik lagg in mijn Minecraft server?

Kennisbank

Knowledgebase > Minecraft Servers > Hoe verminder ik lagg in mijn Minecraft server?

Niemand wil enige vorm van lagg in zijn server, in dit artikel leggen wij uit hoe je lagg kan verkomen en oplossen.

Waardoor komt er lagg?
- Te veel spelers op te weinig ram.
- Te veel Items/Mobs.
- Slecht internet bereik naar de server toe.
- Veel error berichten je console.
- Te veel plugins op te weinig ram.
- Te veel werelden op te weinig ram.

We raden aan om eerst te kijken of er error's in de console zijn, deze kan je oplossen door de error te googelen.
Op internet staan tal van antwoorden om error's op te lossen. Mocht je hier niet uit komen stuur dan even een ticket in.

Nadat je dit hebt gedaan raden wij aan om de view distance lager te zetten:
Stap1: Ga in het linker menu in Multicraft naar "Bestanden"
Stap2: Klik op "Server instellingen"
Stap3: Klik op de bovenste config in de lijst met de naam "Server Settings".
Stap4: Zoek naar "View Distance" en pas deze aan naar wens, wij raden aan om deze naar 7 te zetten.
Stap5: Klik onderaan de pagina op de knop "Opslaan" herstart hierna je server, klaar!

Let op: Zet de view distance niet hoger dan 10 anders werkt de server niet meer omdat je dan de view distance te hoog hebt staan.

Verwijder een aantal werelden die je niet gebruikt. Vergeet ze niet uit te schakelen in de configuraties, anders zijn ze bij een herstart weer terug. Dit bespaart een hoop RAM waardoor je server een stuk beter kan draaien.

Verwijder plugins en stel het aantal slots lager in als je nog steeds problemen hebt met lagg, hoe meer spelers en plugins dester meer ram je nodig hebt om je server fatsoenlijk online te houden. Wil je het aantal spelers en plugins behouden? Dan raden wij aan om de server te upgraden naar een hoger pakket, hiervoor kan je een ticket aanmaken.

(Dit kennisbank artikel is nog niet af, voor support bij het verminderen van lagg maak gerust een ticket aan.)