Verbinden met ftp via filezilla

Kennisbank

Knowledgebase > Minecraft Servers > Verbinden met ftp via filezilla

Nadat je server is geactiveerd wil je natuurlijk uw eigen mappen en plugins erop hebben. Dit kun je via FTP (File Transfer Protocol) uploaden.

Om te beginnen moet je eerst FileZilla downloaden: https://ninite.com/filezilla/
(Ninite installeert naar het openen van het bestand Filezilla op jouw computer)

Nadat u FileZilla geïnstalleerd hebt op uw computer ga je naar het controle paneel (Multicraft) en klikt u aan de linker kant op het kopje "Files" en vervolgens klik je op "FTP File Access". Hier vindt je de gegevens die u nodig hebt om in te loggen op uw FTP.

Start Filezilla op en typ bovenaan bij "Host" het IP in dat op de FTP pagina in Multicraft staat. Typ daarnaast bij "Gebruikersnaam" uw gebruikersnaam.

Dit is uw gebruikersnaam met een . en een getal erachter, deze staan in het multicraft paneel onder het kopje "Files" en vervolgens klik je op "FTP File Access".

En daarnaast voer je het wachtwoord van je Multicraft paneel account.

Dit is hetzelfde wachtwoord wat je gebruikt om in te loggen op Multicraft. De poort kun je leeg laten. Klik op snelverbinden en u server mapen worden ingeladen.

Nu je ingelogd bent zie je links alle bestanden op uw pc en zie je rechts de bestanden van uw server.

Nu kunt je heel gemakelijk bestanden van en naar uw server slepen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn of lukt er iets niet stuur gerust dan een ticket (http://www.freaze.nl/supportcenter).